Mimmi

Mimmi kom till oss med buller och bång en dag i augusti.
Jag hade gjort mig av med mina stora hästar och Luckeys sällskap, en fodervärdshäst, skulle akut åka hem.
Jag, min man och mina döttrar åkte och hämtade Mimmi, som bodde i ett stall väldigt nära oss.
Mimmi blev genast kär i sin nya kompis och brunstade så det rann om henne. Det stelnade till ett hårt klet som var väldigt svårt att ta bort. Motvilligt gick Mimmi med på att bli tvättad och smord varje dag för att undvika att det fastnade och stelnade igen.
Jag såg direkt på Luckey att det var kärlek vid första ögonkastet. Han sken upp som en sol och betedde sig som en unghingst. Det var riktigt roligt att se att han, som gått och varit lite deprimerad sedan Skippý dog, blev så här glad!

Jag vet inte mycket om Mimmis historia. Men det jag vet är att hon en gång gick i en flock hos en äldre dam och blev väl omhändertagen.
När sedan damen inte orkade ta hand om sina hästar mer, såldes hos till en barnfamilj och ytterligare en gång till blev hon såld till en barnfamilj. Där fick barnen "åka" på henne.

Hon är inte utbildad men är världens snällaste med barn - och hon älskar verkligen barn!
Mimmi är alltid glad och en riktig kelgris. Hon är en supersocial häst men, som på shettisars vis, kan vara lite bestämd med vad hon vill.

Min plan är att Mimmi och jag ska utbilda oss i körning och tömkörning, och att hon ska vara ridhäst till mina barn i framtiden.